Hostinští finišují a těší se na pondělní otevření – karvinsky.denik.cz
Majitelé hospod, restaurací a kaváren mají náročný víkend. Protože v pondělí mohou konečně otevřít alespoň předzahrádky, veškeré osazenstvo těchto podniků je v pohotovosti
V pátek probíhaly intenzivní příprav na pondělní otevření také v restauraci Vanilli na karvinském Masarykově náměstí. Koneckonců „venkovní“ sezona je pro tuto vyhlášeno restauraci a kavárnu podstatná. „Těším se strašně moc,“ říká mi usměvavá majitelka podniku Jolanta Burkotová.
Nucené uzavření využila k rekonstrukci vnitřních prostor, které podniku vtiskly velmi moderní a luxusní vzhled. Nová majitelka podniku si ho ještě moc neužila, pořídila si jej těsně před vypuknutím pandemie. Takže současné přípravy na otevření hodně prožívá.
Zatímco dělníci v pátek v interiéru dokončovali nějaké drobnosti, personál už stavěl slunečníky a čistil venkovní stolky a židle. Podnik otvírá v 8 hodin ráno. Na uvítanou se bude podávat nový míchaný drink.
Oficiálně se sice předzahrádky otevírají v pondělí, ale kdo chodí po městě a dívá se kolem sebe, je mu jasné, že hospody už takto nějakou dobu de facto fungují. Lidé dodržují distanc, a jediné, co se od pondělí změní, bude to, že pro pivo nebudou muset k okénku, ale budou normálně obslouženi.
karvinsky.denik.cz / TOMÁŠ JANUSZEK – Šéfredaktor Karvinského a havířovského deníku. Dlouholetý vedoucí redaktor Karvinského a havířovského deníku, původním vzděláním historik, s novinařinou začínal na začátku 90. let v celostátním deníku Telegraf.