Valentýnský recept na dezert z krvavých pomerančů by Šéfkuchař Vojtěch Beseda
Jestli si chcete užít Valentýna v intimním prostředí domova, máme pro vás tip na sváteční zamilované menu, které vás slavnostně naladí. Nezapomeňte na dekorace se srdíčky a vychlazenou lahvinku růžového vína.
Koláč z krvavých pomerančů
Těsto:
Změklé máslo 100g
Hladká mouka 150g
Moučkový cukr 50g
Vanilkový cukr 20g
Vejce 1ks
Najemno nastrouhaná kůra z ½ pomeranče
Postup:
Troubu rozehřej na 175°C
Všechny suroviny na těsto vlož do mísy a zpracuj na tužší hmotu.
Dortovou formu, nebo kulatou pečící mísu vylož pečícím papírem a těsto do ní rovnoměrně prsty
namačkej. Překryj pečícím papírem, nahoru nasypej fazole nebo jinou luštěninu na zatížení papíru.
Vlož do trouby a peč cca 15 minut
Krém:
Máslo 250g
Citronová šťáva 100g
Šťáva z krvavých pomerančů 200g
Cukr krupice 400g
Najemno nastrouhaná kůra ze 2 pomerančů
Vejce 4ks
Postup:
V rendlíku rozehřej máslo, přidej cukr a rozmíchej.
Postupně po jednom zašlehej všechna vejce.
Přidej šťávu z citronů a pomerančů s jemně nastrouhanou kůrou a za stálého míchání přiveď k varu.
Hotový krém nalij do připraveného korpusu a nech vychladnout v lednici