• English
  • Polski

Hostinští finišují a těší se na pondělní otevření – karvinsky.denik.cz

14. května 2021

Majitelé hospod, restaurací a kaváren mají náročný víkend. Protože v pondělí mohou konečně otevřít alespoň předzahrádky, veškeré osazenstvo těchto podniků je v pohotovosti

V pátek probíhaly intenzivní příprav na pondělní otevření také v restauraci Vanilli na karvinském Masarykově náměstí. Koneckonců „venkovní“ sezona je pro tuto vyhlášeno restauraci a kavárnu podstatná. „Těším se strašně moc,“ říká mi usměvavá majitelka podniku Jolanta Burkotová.

Nucené uzavření využila k rekonstrukci vnitřních prostor, které podniku vtiskly velmi moderní a luxusní vzhled. Nová majitelka podniku si ho ještě moc neužila, pořídila si jej těsně před vypuknutím pandemie. Takže současné přípravy na otevření hodně prožívá.

Zatímco dělníci v pátek v interiéru dokončovali nějaké drobnosti, personál už stavěl slunečníky a čistil venkovní stolky a židle. Podnik otvírá v 8 hodin ráno. Na uvítanou se bude podávat nový míchaný drink.

Oficiálně se sice předzahrádky otevírají v pondělí, ale kdo chodí po městě a dívá se kolem sebe, je mu jasné, že hospody už takto nějakou dobu de facto fungují. Lidé dodržují distanc, a jediné, co se od pondělí změní, bude to, že pro pivo nebudou muset k okénku, ale budou normálně obslouženi.

karvinsky.denik.cz / TOMÁŠ JANUSZEK – Šéfredaktor Karvinského a havířovského deníku. Dlouholetý vedoucí redaktor Karvinského a havířovského deníku, původním vzděláním historik, s novinařinou začínal na začátku 90. let v celostátním deníku Telegraf.

Přihlaste se k odběru newsletteru!

Odebírejte náš newsletter, abyste jako první věděli o novém jídelním a nápojovém lístku, novinkách na wellnessu, pořádaných akcích a dalších novinkách.
Partneři
Ocenění
© 2025 Zámeček Petrovice a.s.

Vytvořilo s ❤️ Denali studio v Karviné

SVATOMARTINSKÉ MENU 🍷🪿

Od 7. listopadu 2025 do vyprodání zásob.

Paštika z husích jater, marinovaná hruška, tymiánový olej a brioškový chips 225 Kč

Svatomartinský husí kaldoun se širokými nudlemi, kořenovou zeleninou a kousky masa 125 Kč

Konfitované husí stehno s červeným zelím s jablky a brusinkami, kysané zelí zahuštěné brambory, špekový a pečený bramborový knedlík, výpek s rozmarýnem 585 Kč

Plněný tvarohový knedlík s marinovanými švestkami s levandulí, švestkové pyré, mandlová drobenka a vanilkový tvaroh 175 Kč

Zvýhodněná cena celého menu: 990 Kč/os.

Rezervace stolu na čísle +420 606 740 810